Sereh-ijs

6
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de melk met de stengels sereh aan de kook. klop de eierdooiers met de basterdsuiker schuimig, schenk de kokende melk met de sereh er in gedeelten bij onder regelmatig kloppen. schenk het mengsel terug in de pan en laat het op een laag vuur al roerende binden (pas op, laat het niet koken). zeef het gebonden melkmengsel en laat het onder regelmatig roeren afkoelen. klop de slagroom lobbig en schep deze door het melkmengsel. draai hiervan ijs in de ijsmachine of bevries het in ca 6 uur in een metalen bakje.schep, bij bevriezen in een bakje, het mengsel elk uur door.

Sereh-ijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Kokosmarinade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
In serehsiroop gemarineerde meloen
15 min Nagerecht
Bekijk recept