Maak de chocolade fijn met een grove kaasrasp of in de keukenmachine. Laat de chocolade smelten met het beetje melk au bain-marie of in de microgolf (1 min op volle kracht, uithalen en goed omroeren, nog 1/2 minuut indien nodig en terug omroeren). Giet de gesmolten chocolade in een kom en laat afkoelen maar niet opstijven, roer af en toe om. Splits de eieren en klop de eierdooier krachtig door de chocolade. Voeg de zachte boter toe en meng. Voeg de dikke room toe en meng terug alles krachtig door elkaar tot een homogene massa. Klop de eiwitten tot stijve sneeuw en meng deze voorzichtig met een spatel door het chocolademengsel. Roer de mirabellenalcohol door de suikersiroop en doop er een voor een de lepelkoekjes in. Plak de koekjes tegen elkaar en tegen de wand van de vorm (zie foto) en vul aan met het chocolademengsel. Zet minsten 3 uur, maar veel beter een hele nacht in de koelkast.