Kook de melk en roer de saffraan erdoor. Haal de pan van het vuur, dek hem af en zet hem apart. Laat de mangoschijven uitlekken en pureer ze. Giet de gecondenseerde melk met de suiker in een pan en zet dit op laag vuur. Voeg de griesmeel toe als de melk kookt en roer dit goed door elkaar. Roer de amandelen erdoor en laat het geheel ca. 5 minuten zachtjes koken, totdat het mengsel dik wordt. Roer de kardemom erdoor en haal de pan van het vuur. Laat het mengsel volledig afkoelen. Klop de mangopuree langzaam door het afgekoelde mengsel. Zorg er voor dat er geen klontjes achterblijven. Roer in een grote kom de roomkaas door het melk-mango mengsel. Voeg de saffraanmelk toe en roer alles goed door elkaar. Laat de mangovla vervolgens 2 a 3 uur in de koelkast staan. Garneer de mangovla met enkele plakjes druif en een muntblaadje.