Snijd de courgette overlangs in 2 helften. Haal de binnenkant wat uit met een lepel (gedeelte met zaadjes in). Bestrooi met wat zout. Snipper de ui fijn. Maak het gehakt aan met het ei, wat paneermeel en kruiden naar believen. Voeg de helft van de gesnipperde ui toe. Vul de courgettehelften met dit gehakt en strijk de bovenkant mooi glad. Leg de courgettehelften in een ovenschaal. Laat
0.5 liter water koken en voeg het bouillonblokje toe. Doe de rest van de gesnipperde ui bij de bouillon. Giet een deel van de bouillon over de courgettehelften tot deze net niet onder staan (het gehakt mag niet onderstaan). Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven op 180? gedurende een 45-tal minuten. Bestrooi de courgette tijdens de laatste 10 min. met de gemalen kaas en plaats terug in de oven. Ondertussen kan de couscous bereid worden zoals aangegeven op de verpakking. Gebruik hiervoor de overgebleven bouillon, eventueel aangelengd met water tot het benodigde volume is bereikt.
Gevulde Courgette Met Couscous is een recept van Smulweb.nl