Gevulde Courgette Met Couscous

2
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de courgette overlangs in 2 helften. Haal de binnenkant wat uit met een lepel (gedeelte met zaadjes in). Bestrooi met wat zout. Snipper de ui fijn. Maak het gehakt aan met het ei, wat paneermeel en kruiden naar believen. Voeg de helft van de gesnipperde ui toe. Vul de courgettehelften met dit gehakt en strijk de bovenkant mooi glad. Leg de courgettehelften in een ovenschaal. Laat

0.5 liter water koken en voeg het bouillonblokje toe. Doe de rest van de gesnipperde ui bij de bouillon. Giet een deel van de bouillon over de courgettehelften tot deze net niet onder staan (het gehakt mag niet onderstaan). Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven op 180? gedurende een 45-tal minuten. Bestrooi de courgette tijdens de laatste 10 min. met de gemalen kaas en plaats terug in de oven. Ondertussen kan de couscous bereid worden zoals aangegeven op de verpakking. Gebruik hiervoor de overgebleven bouillon, eventueel aangelengd met water tot het benodigde volume is bereikt.

Gevulde Courgette Met Couscous is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept