Wingko Babat Een Javaans Gerecht

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe het ketanmeel, het tapiocameel, de suiker en een ei in een kom en kneed het goed door elkaar. Kneed daarna de kokos en de vanille er door. Voeg beetje voor beetje de kokosmelk toe, ondertussen blijven kneden. Als alle kokosmelk is toegevoegd en er een homogeen deeg is ontstaan is het deeg klaar. Neem bij voorkeur een vierkante bakvorm van 24 x 24 cm en vet deze in met olie, ook de opstaande randen goed invetten. Doe het deeg daarna in een vorm en verdeel het gelijkmatig over de bodem. Verwarm de oven voor op een temperatuur van 150 oC en zet de vorm in de oven. Laat de wingko babat ongeveer 70 minuten in de oven bakken. Controleer of de wingko babat gaar is door er met een vork in te prikken. Als er deeg aan de vork blijft kleven moet de wingko nog wat langer bakken. Als de wingko babat gaar is kan hij uit de oven gehaald worden. Kluts daarna de eidooier en schenk deze over de wingko babat en verdeel het goed met behulp van een kwast. Daarna nog vijf minuten in de oven en de wingko babat is klaar. Als het is afgekoeld kan het in blokjes gesneden als koek gegeten worden.

Wingko Babat Een Javaans Gerecht is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Macaronischoteltje uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfstige farfalle met salami en kikkererwten
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprikarijst met shoarmavlees
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelschotel met geitenkaas
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kwee Wingko
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept