Wantansoep

4
20-30 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Leg de wantanvelletjes op een met bloem bestoven ondergrond. Breng ondertussen de bouillon in een ruime pan aan de kook. Gehakt en kipfilet in een kom doen en goed mengen. Vermeng het wit van de sliertsjalotten met de gekookte rijst, vervolgens dit mengen met het vleesmengsel. Schep 1 volle theelepel van het mengsel op ieder wantanvel. De vellen dubbelvouwen, de flappen naar buiten vouwen en aan de achterkant vast plakken. Eventueel de randen plakken met het eiwit. Er moet een buideltje ontstaan. Blancheer de paksoi 2 minuten in de hete bouillon, daarna verwijderen. De wantans voorzichtig in de bouillon doen en in circa 8 minuten gaar laten worden. Let op dat ze niet uit elkaar vallen. Nu de paksoi toevoegen en op smaak brengen met sojasaus, zout, peper en suiker. Voeg de uitgelekte strochampignons toe. Als de soep in een kom is geschept kun je de groene ringetjes sliertsjalot er over strooien.

Wantansoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker