Verwarm de boter met 1,5 dl water en het zout in een steelpan tot de boter gesmolten is. Roer van het vuur af de gezeefde bloem er in een keer door. Roer tot een glad deeg ontstaat dat als een bal van de pan loslaat. Roer het tweede ei erdoor en voeg pas als dit volledig is opgenomen, scheutje voor scheutje het losgeklopte ei toe. Als het deeg in grove stukken van de lepel afvalt, is het goed. Doe het in een spuitzak en spuit 12 bergjes op de bakplaat met circa 3 cm tussenruimte. Bak de soesjes goudbruin en gaar in circa 10 minuten. Laat ze afkoelen op een taartrooster. Pel de lychees en ontpit ze. Kruis de soesjes aan de onderkant met een mes in. Druk in elk soesje een lychee en leg de gevulde soesjes kransvormig op een mooie schaal. Verwarm de creme fraiche en voeg al roerende de chocolade in stukjes toe. Roer tot alle chocolade gesmolten is en een gladde saus ontstaat. Niet te heet laten worden! Schenk de saus over de soesjes en garneer met blaadjes munt.