Zoek
Franse Perentaart Met Kaneel
0
30-60 min -
Smulweb.nl
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 peren
1 citroen
40 gr boter
3 eieren
100 suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels bakmeel
30 gr cacao
? theelepel bakpoeder
40 gr hazelnoten
gemalen
40 gr hazelnoten
fijngehakt
? theelepel kaneel
mespunt gemalen kruidnagel Hulpmiddelen Opstaand bakblik Hulpmiddelen - Opstaand bakblik Voorbereiding Verwarm de oven voor op 190 C.
Schil de peren
halveer ze en snijd het klokhuis eruit.
Leg de peren 5 minuten in ? liter water met citroensap. Laat ze uitlekken.
Laat de boter op een zacht vuur smelten. Splits de eieren.
Eigeel
50 gr suiker
vanillesuiker en 2 eetlepels heet water schuimig mixen.
Meng de gesmolten boter erdoor.
Het eiwit en de rest van de suiker stijf kloppen en door het beslag spatelen.
Bakmeel
cacao en bakpoeder door elkaar mengen en voorzichtig op het beslag zeven.
Noten
kaneel en kruidnagel er ook biji doen en alles luchtig door elkaar mengen.
Het deeg in een met bakpapier beklede vorm leggen.
Drooggedepte peren erop leggen. Bereidingswijze In de voorverwarmde oven in 30 minuten gaar en goudbruin ba
Bereiding
In de voorverwarmde oven in 30 minuten gaar en goudbruin bakken.
Franse Perentaart Met Kaneel is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Filokaneelkoekjes met kwark
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min
Snack
Bekijk recept
Mandarijnenpuddinkjes
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept