Tonijn Dip

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Open blik tonijn, leeg inhoud in een schaaltje. (evt laten uitleggen - naar smaak.) Doe er de Creme fraiche bij, en de geperste knoflooktenen. Naar smaak (flink wat) koriander hakken en doorroeren. Evt mooie lente ui in fijne ringetjes toevoegen. Flink wat (zwarte) peper malen en erdoorroeren Het moet natuurlijk niet enkel naar peper smaken, maar het mag wel ietsje pittig zijn. Naar smaak 1 a twee eetlepels citroensap toevoegen. Is het mengsel nog wat stug en kan het iets meer soepelheid gebruiken dan nog evenzoveel olijfolie. (Hangt af of je het blik hebt laten uitlekken.) Indien VULLING: Men roostere de puntpaprika′s boven het gas op een rooster. Ontvellen, zaadlijsten verwijderen. Aan een kant opensnijden!! Het groene steeltje laten zitten. Schep het mengsel erin en vouw dicht. (Hoef niet perso heel netjes want zit toch in ovenschaal - gaat meer om het idee) Leg in een ovenschaal en laat het opwarmen (niet koken) ca 10 minuten. (Erg lekker)

Tonijn Dip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vega-quesadilla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Artisjokkenpuree met munt
10 min Snack
Bekijk recept
Minimaïsspiesjes met muntdip
15 min Snack
Bekijk recept
Kikkererwtendip met sesamzaad
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappeltortilla tomaat en tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept