Fruit de gesneden ui met de knoflook en voeg als deze lichtbruin zijn de in reepjes gesneden en van pitjes ontdane pepers toe. (Let op met schoonmaken, liefst latex wegwerphandschoenen dragen en niet aan je gezicht komen!!) Zachtjes verder fruiten; meestal wordt ?de lucht? nu ook scherp, dus ramen open. Voeg de tomaten in blik toe en het bouillonblokje en laat zachtjes doorpruttelen. Doe het mengsel in de keukenmachine en ?blitz? met het mes totdat een gelijkmatige saus ontstaat. Proef, voeg zonodig nog kruiden toe en bind als het niet dik genoeg is. Verdeel de nog hete saus over (ongeveer) 3 kleine jampotten, die heel goed schoongemaakt zijn. Een goede manier om potten schoon te maken is om ze half vullen met water en in de magnetron aan de kook brengen en even laten doorkoken. De deksels met sodawater schoonmaken of afwasmiddel ?extra hygiene? gebruiken. Deze saus kan als bbq saus of als basis- oppepper voor pastasaus of roerbak-hussels gebruikt worden. Het is een paar weken houdbaar in de koelkast.
Pittige Tomatensaus Van Culinoor is een recept van Smulweb.nl