Mossel-Ovenschotel

4
0-10 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de aardappelen in plakjes en kook ze in de bouillon in 7 minuten bijna gaar. Bewaar 1 dl van de kookbouillon. Snijd ondertussen de uien in ringen en bak ze in de olijfolie goudbruin. Klop de eieren, zure room met peper en zout naar smaak door elkaar. Snijd de tomaten in plakken. Vet een ovenschaal in en schik daar de aardappelplakjes in, giet er 1 dl van de achtergebleven bouillon over de aardappelen. Leg de uien op de aardappelen en verdeel hierover de mosselen en de plakken tomaat. Bestrooi het geheel met de tijm en oregano en giet het eimengsel erover. Strooi als laatste de geraspte kaas erover en zet de mosselschotel ca. 30 minuten in een warme oven op 175? C, totdat de eimassa gestold en de bovenkant bruin is.

Mossel-Ovenschotel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Pittige mosselspiesjes met saffraanrijst
30 min-
Bekijk recept
Mosselen en mie in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen met citroenroom en peterselie
25 min Voorgerecht
Bekijk recept