Snijd beide aubergines in de lengte in 6 plakken. Bestrooi de plakken met zout en laat ze ca 1 uur in een vergiet uitlekken. Snipper de uien en knoflook. Laat de tomaten uitlekken en hak ze grof. Verhit 2 el olie en fruit hierin de ui en knoflook ca 5 minuten. Voeg de tomaat toe en laat het samen zonder deksel inkoken tot een dikke massa. Breng op smaak met peper en zout en roer de peterselie erdoor. Laat de vulling afkoelen. Rooster de pijnboompitten goudgeel in een droge koekenpan en schep ze door de vulling. Spoel de aubergineplakken met water en dep ze goed droog met keukenpapier. Verhit de rest van de olie (2 el) in een grillpan en bak de aubergineplakken totdat ze goudbruin zijn. Verdeel de vulling over de aubergineplakken, rol ze op en steek ze vast met een cocktailprikker. Serveer lauwwarm.
Imam Bayildi-Rolletjes is een recept van Smulweb.nl