Haringsushi

4
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de rijst met 250 ml water in een pan aan de kook. Laat de rijst met de deksel op de pan op laag vuur 10 minuten koken tot al het water is opgenomen en de rijst gaar is. Neem de pan van het vuur. Roer de suiker met een snufje zout door de rijstazijn. Roer het azijnmengsel door de warme rijst en laat de rijst onafgedekt afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd het staartje van de haringen en snijd elke haring in zes brede plakjes. Roer de mieriks-wortel door de mayonaise en bestrijk één kant van de haringplakjes hiermee. Verdeel de rijst in 16 porties en vorm er met vochtige handen ovale bolletjes van. Druk op elk bolletje rijst een plakje haring met de mayonaisekant naar beneden. Leg de sushi met de haring naar boven op een schaal. Leg op elke sushi een toefje peterselie.

Haringsushi is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Haringsushi
40 min Snack
Bekijk recept
Haringsushi met wortel en gember
< 20 min -
Bekijk recept

Haringsushi
40 min Snack
Bekijk recept
Haringsushi met wortel en gember
< 20 min -
Bekijk recept