Zoek
Toemis Boentjis (hartige Sperziebonen)
4
20-30 min -
Smulweb.nl
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 e olie
2 sjalotten in dunne schijfjes
1 teentje knoflook geplet
1 t gemberpoeder
1/4 t chilipoeder
1/4 t nootmuskaat
450 g sperziebonen zonder punt of steel en in twee gebroken
zout
peper
6 e kruidige sterke kippenbou
Bereiding
1
Fruit sjalotten en knoflook glazig in olie.
2
Bak even mee de overige ingrediënten behalve kippenbouillon.
3
Roer er de bouillon bij en dek af en laat voor 4 min sudderen.
4
Neem het deksel van de pan en laat op middel hoog vuur 3 min. koken onder voortdurend roeren.
5
Breng verder eventueel meer op smaak.
Toemis Boentjis (hartige Sperziebonen) is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip met spekjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sambal goreng telor met toemis boontjes
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbal Met Schotse Verrasing
30-60 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept