Snijd de aubergines in de lengte in gelijkmatige plakken van een halve centimeter dik. Bestrijk de plakken aan beide kanten met olijfolie, bestrooi licht met zout en leg ze naast elkaar in een enkele laag op een groot bord. Leg er een vel plastic folie op en dan weer een laag aubergine plakken. Dek af met plastic folie, leg er een plank op met wat gewicht (een paar blikken bijvoorbeeld) en laat ze 30 minuten zo staan. Op deze manier wordt het vruchtvlees van de aubergine zacht en kunt u de plakken beter grillen. Vet niet de grillpan, maar de aubergine met olie in. Verhit de pan en gril de plakken aubergine in 3 tot 4 minuten aan beide kanten goudbruin. Meng de tonijn met mayonaise, crème fraîche, kappertjes en peterselie en breng op smaak met zwarte peper. Leg wat sla op elke aubergineplak, schep er een eetlepel tonijn op en rol de plak over de breedte op. Presenteer de rolletjes op kleine bordjes.
Gegrilde Auberginerolletjes Met Tonijnsalade is een recept van Smulweb.nl