Vietnamese Loempia's Met Prei

4
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrooi de garnalen met peper en zet ze weg in een kom. Maak de preien schoon, snijd ze in de lengte in vieren en snijd ze vervolgens in stukken met een lengte van 5-6 cm. Bestrijk de eerste tien rijstvellen met het water-azijnmengsel en spreid ze uit op het werkvlak om zacht te worden. Trek een rijstvel voor-zich-tig los van het werkvlak en leg dit met de punt van u af (net als bij een croissantje) en leg er een eetlepel garnalen 2 cm vanaf de onderkant op. Leg er een eetlepel preiringetjes omheen en klap de kant van het rijst-vel die naar u toe ligt strak over de garnalen heen. Klap de zijkanten naar binnen en vouw ze stevig dicht. Rol het pakketje stevig op in de richting van de punt van de driehoek. Vul alle rijstvel-len op deze manier. Verhit 1-2 cm olie in een grote koekenpan. Bak de garnalenloempiaatjes per 3-4 tegelijk tot ze goudbruin zijn, circa 5 minuten per kant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveren met een vissaus (nam pla) of chilisaus.

Vietnamese Loempia's Met Prei is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Monique van Loons geroosterde eendenborst op Vietnamese salade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vietnamese kalkoen à la minute
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vietnamese lenterolletjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vietnamese sla-gehaktrolletjes
40 min Bijgerecht
Bekijk recept