Luxe Zweedse Gehaktballen Met Rode-Bessensaus

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereid eerst de saus: laat in een steelpan de rode-bessengelei smelten. Roer de maizena erdoor en kook de saus dik in. Neem van het vuur en roer de andere saus-ingredienten erdoor; giet de saus in een fraaie kom. Zet weg en laat tot kamertemperatuur afkoelen. (Tot dit punt kunt u de saus 3 dagen van tevoren maken en in de koelkast zetten. Laat wel op kamertemperatuur komen). Meng in een grote kom het broodkruim met spuitwater en laat enkele minuten weken. Verhit 1 eetl boter in een koekenpan en bak de ui goudgeel. Voeg de ui aan het broodkruim en dan de drie gehaktsoorten, zout en peper naar smaak en het ei toe. Kneed de massa met de handen goed door elkaar tot het stijf wordt. Vorm hiervan gehaktballetjes. (De gehaktballetjes kunt u tot 1 dag van te voren maken en afgedekt in de koelkast bewaren). Smelt de rest van de boter in de koekenpan en bak de gehaktballetjes in porties mooi bruin.

Luxe Zweedse Gehaktballen Met Rode-Bessensaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zoete lekkernijen
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Griesmeelpudding met bessensaus
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-kokoswentelteefjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
New York cheesecake de luxe
105 min- Nagerecht
Bekijk recept
Cranberrybombe
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept