Appel-gehakttaart

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een koekepan en fruit de ui goudgeel. Bak de tandoorikruiden of kerrie even mee. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend rul. Roer er 2 el appelstroop door en laat het gehakt nog ca. 5 min. zachtjes sudderen. Vet de taartvorm in. Strooi een beetje bloem op het aanrecht. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van 30 cm. Bekleed de ingevette taartvorm met het deeg, druk het aan de randen goed aan. Snijd het overtollige deeg langs de bovenrand weg. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper en verdeel het over de taartbodem. Klop de dooier door de room en schenk dit mengsel over het gehakt. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in partjes. Leg de partjes met de bolle kant naar boven op het gehakt. Bestrijk de appels met de rest van de appelstroop. Bak de taart in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.

Appel-gehakttaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mexicaanse gehakttaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehakttaart met nasikruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkool-gehakttaart met appel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuid-Afrikaanse gehakttaart (boboti)
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept