Verwarm de oven voor op 225 graden (hetelucht 205 graden). Snij het stokbrood in plakken, maar snij de plakjes niet helemaal door. Zo ontstaan er diepe inkepingen, maar het brood blijft heel. Pel en pers de knoflook. Hak de blaadjes van 2 takjes basilicum fijn en snij de ansjovis in kleine stukjes. Roer de boter los in een kom en roer de knoflook, basilicum en ansjovis erdoor. Besmeer de inkepingen met de ansjovisboter. Pel en snij de ui in ringen. Scheur de rest van de basilicumblaadjes door. Plaats in elke inkeping een uiring en wat basilicum. Rasp de kaas en verdeel deze over de bovenkant van het brood. Verpak het stokbrood los in aliminiumfolie en bak het stokbrood midden in de oven in ca. 15 minuten knapperig. Vouw de laatste 5 minuten van de overtijd het aluminiumfolie open, zodat de kaas een bruin korstje krijgt (gratineren).