Indische Spekkoekcake

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Neem 125 gram van de basterdsuiker en klop het met de boter in ongeveer 7 minuten dik en romig. Klop vervolgens een voor een de 6 eierdooiers erdoor, maar voeg elke dooier pas toe wanneer de vorige is opgenomen. Klop dan het bakmeel erdoor. Doe de helft van het mengsel in een andere kom en roer er de kaneel, kruidnagelpoeder, kardamompoeder en nootmuskaat door. Roer door de inhoud van de andere kom de vanillesuiker. Klop de eiwitten bijna stijf en voeg dan al roerend de rest van de basterduiker toe. Klop het geheel stijf. Verdeel het eiwit en schep het luchtig door beide kommen. Vet een magnetron-cakevorm met een inhoud van 1,5 liter in met boter. Strijk circa 2 eetlepels van het bruine deeg over de bodem en dan 2 eetlepels van het witte deeg. Herhaal dit tot het deeg op is, maar eindig met het bruine deeg. Bak de cake onafgedekt gedurende 4 minuten op 400 Watt, en dan nog 3 minuten op 700 Watt. De cake is gaar als de bovenkant nog vochtig aanvoelt. Laat dan de cake afkoelen en bestuif het met poedersuiker.

Indische Spekkoekcake is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indische kipspiesjes
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lentesalade met gemarineerde makreel
Bekijk recept
Kruidige Indische kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept