Wiener Brood

6
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 ?C. Bakplaat invetten. Plakjes bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien. Intussen in kom amandelspijs fijnprakken. Citroensap erdoor roeren. In kommetje ei loskloppen. Aanrecht bestuiven met 1 eetlepel bloem. 5 Plakjes bladerdeeg naast elkaar in lange reep leggen (dakpansgewijs 1 1/2 cm over elkaar). Randen bestrijken met ei en goed vastdrukken. Dit tweemaal herhalen. Amandelspijs en jam erover verdelen, daarbij ca. 2 cm van randen vrijlaten. Randen en uiteinden bestrijken met ei. Repen bladerdeeg in lengte tot rol dichtvouwen en daarbij randen goed dichtdrukken. BladerdeegrolIen in lengte naast elkaar leggen en er een vlecht van vouwen. Vlecht op bakplaat tot cirkel vormen. Uiteinden in elkaar vlechten en tegen elkaar aandrukken. Bovenkant bestrijken met rest van ei. Suiker en geschaafde amandelen erover verdelen en goed aandrukken. In midden van oven wienerbrood in ca. 35 minuten goudbruin en gaar laten worden. Laten afkoelen en in 10 stukken snijden .

Wiener Brood is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brood met knoflook en ansjovis
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kalkoen Milanese
Bekijk recept
Wiener Goulash
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wiener Goulash
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wiener Backhuhn
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept