Rozijnen-wijncakejes

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng in een pan de rozijnen met 1 takje rozemarijn en de wijn aan de kook en laat het ca. 20 minuten heel zachtjes koken tot de rozijnen het vocht hebben opgenomen. Laat de rozijnen afkoelen. Hak de rest van de rozemarijn fijn. Klop in een kom de boter met de basterdsuiker met de mixer in ca. 10 minuten tot een romige massa. Klop een voor een de eieren erdoor. Zeef de bloem met zout en gedeelten erboven en schep de bloem er luchtig door. Schep de rozijnen en de rozemarijn erdoor. Schep het deeg in de papieren vormpjes en strooi de pijnboompitjes erover. Zet de vormpjes op de bakplaat en bak de cakejes in het midden van de over in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen.

Rozijnen-wijncakejes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept