1 Bestrooi een plank en een deegroller licht met bloem en rol het deeg tot een dikte van 3 mm uit. Snijd twee cirkels van 23 cm doorsnee.
2 Bekleed 2 ingevette bakvormen van 18 cm doorsnee met licht ingevet vetvrij bakpapier en bekleed dat met deeg. Prik met een vork overal gaatjes in het deeg.
3 Breek de makreelfilets in stukken, doe ze in een kom en voeg dooiers, eieren en room toe en klop grondig.
4 Breng op smaak met versgeraspte nootmuskaat en peper, voeg een snufje zout en cayennepeper toe en klop nogmaals.
5 Verdeel het mengsel tussen de twee vormen en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven, zet de oven lager en bak nog 10 minuten. De quiches moeten luchtig en goudkleurig zijn. Draai de oven uit en laat de quiches in de oven afkoelen met de ovendeur op een kier. Wikkel ze in folie en zet ze in de koelkast, maar breng ze voor gebruik op kamertemperatuur. Als u een koelbox gebruikt voor de picknick haal de quiches dan 45 minuten voordat ze in de box gepakt worden uit de koelkast en vervoer ze in de bakvormen om breken te voorkomen.
Quiche Met Gerookte Makreel is een recept van Smulweb.nl