Jan In De Zak

4
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de gist met een deel van de lauwe melk. Maak in de bloem, die met het zout vermengd is, een kuiltje. Breek het ei daarin. Doe de aangelengde gist en de rest van de melk erbij en maak vanuit het midden al roerende een glad beslag. Was de krenten en rozijnen en laat ze goed uitlekken. Roer ze dan door het beslag. Laat alles afgedekt op een warme plaats gedurende 3 kwartier rijzen. Schep het beslag nu in een katoenen zakje, dat aan de binnenkant met bloem is bestoven. De zak wordt nu zo dichtgebonden dat er wat speling overblijft om het beslag nog iets te laten rijzen. Leg op de bodem van een pan met water een omgekeerd bordje om aanzetten te voorkomen, en breng het water aan de kook. Leg dan de zak in het kokende water en laat het beslag in ongeveer anderhalf uur gaar worden. Haal de koek uit de zak en laat hem vervolgens opdrogen op een warme plaats.

Jan In De Zak is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept

Jan in de zak
4uur- Nagerecht
Bekijk recept
KASTANJETAART A La JAN B
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Broeder (Jan In De Zak)
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jan Hagel
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept