Zoek
Karnemelkmousse Met Heldere Appelsaus
4
20-30 min -
Smulweb.nl
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 muntblaadjes
3 dl. appelsap
2 dl. karnemelk
2 dl. slagroom
4 blaadjes gelatine
4 el. honing
vloeibare
4 el. poedersuiker Voorbereiding Week de gelatine in ruim koud water. Verwarm het appelsap en los de honing er al roerend in op. Schenk een derde van de warme appelsap in een maatbeker. Kook de rest van het sap circa 5 minuten op half hoog vuur in tot het licht stroperig begint te worden. Knijp intussen de gelatine uit en los de blaadjes al roerend op in het warme sap in de maatbeker. Laat het mengsel iets afkoelen en roer dan de karnemelk erdoor. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en schep het karnemelkmengsel er luchtig door.
Laat de mousse in de koelkast in circa 1,5 uur opstijven. Bereidingswijze Laat de appelsaus afkoelen. Schep met een ijsbolletjestang op de bordjes elk 3 bolletjes mousse en schenk de appelsaus erover. Garneer evt. met een toefje
Bereiding
Laat de appelsaus afkoelen. Schep met een ijsbolletjestang op de bordjes elk 3 bolletjes mousse en schenk de appelsaus erover. Garneer evt. met een toefje mint.
Karnemelkmousse Met Heldere Appelsaus is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokante kip, groentefriet en appelsaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante lamsboutlapjes met frisse appelsaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensfricandeau met appelsaus
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Karnemelkmousse met karamelsaus
35 min
Nagerecht
Bekijk recept