1 Was de gierst en breng haar met appelsap aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes doorkoken en laat het daarna nog 20 minuten van het vuur af opzwellen.
2 Roer de margarine romig, voeg een eiwit toe, klop het erdoor en voeg beetje bij beetje de suiker toe.
3Schep dan kaneel, anijs, cacao, citroenrapsel, ge- raspte gember, hazelnoten en ten slotte de gierst door het botermengsel.
4 Vet vier vormpjes (doorsnee ca. 9 cm) in en bestrooi ze net paneermeel.
5 Klop de andere twee eiwitten stijf en schep ze door het gierstmengsel. Schep het in de vormpjes en zet ze in een met een beetje water gevulde braadslede in de oven. Bak ze 35 minuten. Dek ze halverwege de baktijd af.
6 Snijd de schil van de mango een aantal keren van boven naar onder in en verwijder haar. Haal de pit eruit.
7 Wrijf het vruchtvlees met de mixer fijn, roer de yoghurt erdoor. Maak de vruchten schoon en was ze.
8 Verdeel de mangosaus over 4 borden, stort op elk bord een gierstpuddinkje en garneer het met de bessen en munt.
Gierstpudding Met Mangosaus is een recept van Smulweb.nl