1 Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. 2 Vet de bakvorm (met een kwast of keukenpapier) dun in met boter en doe de bloem, suiker, vanillesuiker en het zout in een kom. 3 Snijd vervolgens de boter met twee messen tot kleine stukjes door het bloemmengsel. 4 Klop het ei los en voeg ruim de helft ervan toe aan het geheel. 5 Besprenkel het met enkele druppels citroensap en voeg het water toe. 6 Kneed het mengsel vervolgens tot een samenhangende deegbal. 7 Druk het deeg overal stevig en gelijkmatig in de bakvorm, eventueel met een (pol-)lepel. 8 Maak eventueel een ruitvorm in de koek door met een vork of mes een patroon te krassen. 9 Bestrijk dan het geheel met de andere helft van het losgeklopte ei. 10 Bak de boterkoek in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten lichtbruin. Eet smakelijk!