Boterkoek

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. 2 Vet de bakvorm (met een kwast of keukenpapier) dun in met boter en doe de bloem, suiker, vanillesuiker en het zout in een kom. 3 Snijd vervolgens de boter met twee messen tot kleine stukjes door het bloemmengsel. 4 Klop het ei los en voeg ruim de helft ervan toe aan het geheel. 5 Besprenkel het met enkele druppels citroensap en voeg het water toe. 6 Kneed het mengsel vervolgens tot een samenhangende deegbal. 7 Druk het deeg overal stevig en gelijkmatig in de bakvorm, eventueel met een (pol-)lepel. 8 Maak eventueel een ruitvorm in de koek door met een vork of mes een patroon te krassen. 9 Bestrijk dan het geheel met de andere helft van het losgeklopte ei. 10 Bak de boterkoek in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten lichtbruin. Eet smakelijk!

Boterkoek is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Boterkoek met abrikozen en walnoten
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-boterkoek
25 min Gebak
Bekijk recept
Boterkoek met rozemarijn en abrikozen
20 min Gebak
Bekijk recept
Pannenkoeken Met Krabsalade
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Boterkoek met abrikozen en walnoten
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-boterkoek
25 min Gebak
Bekijk recept
Boterkoek met rozemarijn en abrikozen
20 min Gebak
Bekijk recept
Pannenkoeken Met Krabsalade
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept