Citroen uitpersen. Cakevorm (inh. 2 ltr) invetten en met wat bloem bestrooien. Bloem en bakpoeder zeven. Eieren splitsen. Oven voorverwarmen op 175C. Eiwitten stijfkloppen. In kom met mixer boter met helft van suiker licht en schuimig kloppen. Al kloppende dooiers één voor één toevoegen. Yoghurt en helft van citroensap erdoor roeren. Bloem met bakmeel en zout in gedeelten door botermengsel scheppen. Eiwit erdoor scheppen. In bakblik overdoen. In midden van oven cake in 55 minuten gaar bakken. Intussen in steelpan rest van suiker in 1-1/2 dl water op laag vuur laten oplossen. Rest van citroensap toevoegen. Ca. 10 minuten zachtjes koken. Laten afkoelen. Als cake gaar is, oven uitdoen en cake nog 5 minuten laten staan. Storten op een schaal en koude siroop erover schenken. Ca. 20 minuten laten intrekken. Cake in blokjes snijden. Slagroom stijfkloppen.