OVERHEERLIJKE TOMATEN-CREME SOEP

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel en snipper de ui en de knofllook fijn. Scheur de blaadjes basilicum in kleine stukjes.(eerst wassen); Verhit in een diepe 3 liter pan 2 eetlepels (zonnebloemof olijf-)olie. Als de olie heet is voeg je de ui en knoflook en de basilicum toe. Even doorroeren en kort op hoog vuur, dan vuur HEEL ZACHT zetten en de deksel op de pan(dicht) doen.op dit lage vuurtje 20 minuten zacht laten sudderen. een enkele keer doorroeren. Was de tomaten en snij ze in grove stukken (vel niet verwijderen) Voeg de tomaten stukken aan het ui-knoflook-basilicum mengsel toe.Vuur even weer hoog en alles goed doorroeren en daarna weer zacht draaien. Dan alles 10 minuten laten sudderen. Met schuimspaan tomaten-ui-knoflook-basilicum eruit halen en in de blender fijnmaken en weer terug doen in de pan.Voeg daarna de groentebouillon toe en roer goed door en laat nog even doorkoken. Voeg dan het zakje droge tomatensoep toe en meng het goed door het mengsel. laat nog even zacht doorkoken(de tijd staat op het tomatensoeppakje) Daarna de lepels slagroom goed doorroeren en eventueel naar smaak nog wat zout en peper doorroeren. Gas dan meteen uitzetten.

OVERHEERLIJKE TOMATEN-CREME SOEP is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Overheerlijke caesarsalade met stokbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
One pot spaghetti
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met salie roomsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Haaskoekjes
20 min-
Bekijk recept