Pel en snipper de ui en de knofllook fijn. Scheur de blaadjes basilicum in kleine stukjes.(eerst wassen); Verhit in een diepe 3 liter pan 2 eetlepels (zonnebloemof olijf-)olie. Als de olie heet is voeg je de ui en knoflook en de basilicum toe. Even doorroeren en kort op hoog vuur, dan vuur HEEL ZACHT zetten en de deksel op de pan(dicht) doen.op dit lage vuurtje 20 minuten zacht laten sudderen. een enkele keer doorroeren. Was de tomaten en snij ze in grove stukken (vel niet verwijderen) Voeg de tomaten stukken aan het ui-knoflook-basilicum mengsel toe.Vuur even weer hoog en alles goed doorroeren en daarna weer zacht draaien. Dan alles 10 minuten laten sudderen. Met schuimspaan tomaten-ui-knoflook-basilicum eruit halen en in de blender fijnmaken en weer terug doen in de pan.Voeg daarna de groentebouillon toe en roer goed door en laat nog even doorkoken. Voeg dan het zakje droge tomatensoep toe en meng het goed door het mengsel. laat nog even zacht doorkoken(de tijd staat op het tomatensoeppakje) Daarna de lepels slagroom goed doorroeren en eventueel naar smaak nog wat zout en peper doorroeren. Gas dan meteen uitzetten.
OVERHEERLIJKE TOMATEN-CREME SOEP is een recept van Smulweb.nl