1 Eieren hard laten koken. Afkoelen en pellen. 2 ui pellen en fijnsnipperen. 3 Van peterselie grove stelen afsnijden. Peterselie zeer fijn hakken. 4 In pan boter smelten en ui en helft peterselie ca 3 min. zachtjes bakken. 5 Bloem erdoor roeren. Al roerend scheutje voor scheutje 8 dl water toevoegen. Blijven roeren tot soep licht gebonden is. 6 Bouillontabletten erboven verkruimelen. Met deksel op pan soep ca 5 min. zachtjes koken. 7 Van het vuur af met garde creme fraiche erdoor roeren. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. 8 Eieren halveren. dooiers eruit halen (eiwit wordt niet gebruikt) Boven kommetje dooiers door zeef wrijven. 9 Vlak van tevoren: soep opnieuw zachtjes opwarmen. Rest van de peterselie door de soep roeren. Op smaak brengen met peper. 10 Soep over vier borden verdelen. In midden bestrooien met eierdooier.
*Gebonden Peterseliesoep is een recept van Smulweb.nl