*Gebonden Peterseliesoep

4
20-30 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 Eieren hard laten koken. Afkoelen en pellen. 2 ui pellen en fijnsnipperen. 3 Van peterselie grove stelen afsnijden. Peterselie zeer fijn hakken. 4 In pan boter smelten en ui en helft peterselie ca 3 min. zachtjes bakken. 5 Bloem erdoor roeren. Al roerend scheutje voor scheutje 8 dl water toevoegen. Blijven roeren tot soep licht gebonden is. 6 Bouillontabletten erboven verkruimelen. Met deksel op pan soep ca 5 min. zachtjes koken. 7 Van het vuur af met garde creme fraiche erdoor roeren. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. 8 Eieren halveren. dooiers eruit halen (eiwit wordt niet gebruikt) Boven kommetje dooiers door zeef wrijven. 9 Vlak van tevoren: soep opnieuw zachtjes opwarmen. Rest van de peterselie door de soep roeren. Op smaak brengen met peper. 10 Soep over vier borden verdelen. In midden bestrooien met eierdooier.

*Gebonden Peterseliesoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Peterseliesoep met garnalen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Champignon-Peterseliesoep Met Lentecroutons
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Peterseliesoep
0-10 min -
Bekijk recept
Peterseliesoep
0 min
Bekijk recept

Driekazenfondue
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tofu met paddestoelen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept