Italiaanse Erwtensoep

4
Langer dan 1 uur -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de erwten in een zeef, scheo ze in een grote pan en schenk er 1 liter kokend water op, voeg de kippenbouillon toe en kook de erwten (afgedekt) in 1/2 uur gaar. Snipper de uien en gedroogde tomaten en fruit ze in 1 eetlepel olie, knijp de knoflook erboven uit en fruit het nog kort. Snijd de knolselderij in dobbelsteentjes en voeg dit, met de gerookte kipfilet en het gefruite mengsel toe aan de soep, laat deze nog 20 minuten zachtjes koken. Leg de tomaten 5 tellen in kokend water, verwijder het velletje en snijd het vruchtvlees in blokjes, verwijder zaadjes en vocht. Neem de gerookte kipfilet uit de pan en snijd het in stukjes. Knip het blad van 4 takjes basilicum in reepjes. Roer de kruiden, kipfilet en de tomaatstukjes bij de soep en breng de soep op smaak met zout en peper.

Italiaanse Erwtensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met worst
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept