Snijd de lever in zeer smalle reepjes. Pel en snipper de uien. Smelt de boter in een grote soeppan, zonder dat de boter bruin wordt en bak hierin de uien op een laag vuur zachtjes glazig (ca. 5 minuten). Roer de bloem erdoor en laat het mengsel nog 1 minuut zachtjes pruttelen. Voeg al roerende ? liter water toe en vervolgend beetje bij beetje nog ? liter. Voeg de bouillontabletten toe, roer tot ze zijn opgelost en breng de soep aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep in een foodprocessor, mengbeker of staafmixer. Schenk de soep terug in de pan en roer de pesto erdoor. Verwijder de korsten van de boterhammen, snijd ze diagonaal doormidden enr ol ze met een deegroller plat. Bestrijk ze aan beide kanten met een beetje olijfolie en bak ze in een droge koekenpan om en om goudbruin. Verhit 1 el. olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de reepjes lever al omscheppende 3 minuten op een hoog vuur, bestrooi ze met wat zout en peper. Schep bergjes lever in het midden van 4 warme soepborden. Schep de soep erbij, leg er een broodcrouton op en garneer eventueel met verse basilicum.
Basilicumsoep Met Reepjes Kalfslever is een recept van Smulweb.nl