Cacciucco Alla Livornese

6
20-30 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet op het vuur een casserol met op de bodem de olijfolie, knoflook, salie en rode peper. Fruit dit lichtjes. Doe dan de octopus en de inktvis in stukken gesneden erbij, besprenkel het met witte wijn, voeg de tomatenpuree toe en laat dit 20 minuten koken. Roer af en toe. Voeg geleidelijk aan de vis voor soep en de gesneden hondshaai toe. De vissekoppen kunnen het beste in bouillon gekookt worden met geurige kruiden, en daarna in stukken gesneden worden en in een vergiet gedaan worden. Het resultaat, wat redelijk dik is, giet je bij de casserol. Dit verhoogt de consistentie en smaak van de "cacciucco". Vervolg het koken op een middel-hoog vuur. Voeg, als de inktvis zacht geworden is, de schelpdieren toe. Laat dit 6-7 minuten koken, totdat de mosselen hun schelp geopend hebben. Het brood, dat is ingewreven met knoflook en geroosterd is, wordt op de bodem van het soepbord geplaatst. Schep dan met een grote lepel de vis en het ′sap′ van de casserol in de borden. Serveer hierbij een rode, bij voorkeur jonge, wijn. Het gebruikte brood moet niet vers zijn.

Cacciucco Alla Livornese is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Triglie alla Livornese
0 min
Bekijk recept
Rode Poon Uit Livorno
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Artusi's Cacciucco, Vissoep
20-30 min -
Bekijk recept