Schil de uien en het knoflook. Hak ze fijn. Was de kleine piment, verwijder de pitten en hak hem fijn. Lag de tomaten even in kokend water, pel ze en snijd ze in stukken. Verkit 150 ml olijfolie in en grote pan. Laat de ui erin fruiten. Voeg de piment toe en kruid met zout, daarna de tomaten en de tomatenpuree toevoegen. Laat enkele minuten bakken. Verdun met de bouillon. Voeg de calamares en de intkvis toe. Breng aan de kook. Laat de mosselen en Sint-Jacobsschelpen opkomen in 2/3 van de rest van de olijfolie, tot ze zich openen (de schelpen die zich niet openen zijn niet goed!). Leg een laag vis op de bodem van de pan en begiet met wat saus. Bedek weer met een laag vis, gier er weer wat suas over etc. etc. Voeg de mosselen, de Sint-Jacobsschelpen en hun kookvocht toe. Laat 20 min op zacht vuur koken, zonder te roeren. Schud de pan af en toe. Laat het knoflook opkomen in de rest van de olijfolie en bak het ontkorste brood hierin.
Brodetto San Benedetto is een recept van Smulweb.nl