Couscous Met Lamsvlees En Zeven Groenten

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vlees in stukken van 4-5 cm snijden. Uien pellen en snipperen. Tomaten ontvellen en in stukjes snijden. Koriander fijnhakken. In braadpan 3 eetlepels olie verhitten. Vlees erin leggen en gemberpoeder, peper, zout en saffraan erover strooien. Vlees in ca. 3 minuten bruin bakken. Ui, tomaat en koriander ca. 3 minuten meebakken. Zoveel water (ca. 1/4 liter) toevoegen dat vlees onderstaat. Vlees ca. 30 minuten zachtjes stoven. Intussen groenten schoonmaken. Wortel en courgette halveren en in vingerlange repen snijden. Spitskool in parten snijden en paprika in repen snijden. In zeef kikkererwten met koud water afspoelen. Wortel, courgette, paprika, kool en kikkererwten door vlees scheppen, in nog ca. 30 minuten zachtjes gaar stoven. Op smaak brengen met zout en peper. In pan 3 dl water met zout aan de kook brengen. Couscous erdoor roeren en van vuur af ca. 5 minuten laten wellen. In koekenpan rest van olie verhitten en couscous al omscheppend bakken. Couscous, vlees en groenten apart serveren.

Couscous Met Lamsvlees En Zeven Groenten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept