Djal Bil Bargoug Wa Assel(kip Met Pruimen, Honing En Kaneel)

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de olie, bak de kip bruin en voeg kaneel, tomaten, bouillon, peper en zout toe. Breng alles aan de kook, doe het deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de kop 45 min zachtjes sudderen. Haal de laatste 10 minuten de deksel van de pan. Kook ondertussen de pruimen ca. 15 minuten met honing, gember, rozijnen en saffraan in het water. Leg de kip in een voorverwarmde schaal en houd hem warm. Kook het kooknat in tot er 1.5 dl van over is. Giet het bij de pruimen en verwarm alles ca. 1 minuut. Giet de saus over de kip en strooi hem met sesamzaadjes.

Djal Bil Bargoug Wa Assel(kip Met Pruimen, Honing En Kaneel) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Mandarijnenpuddinkjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept