Beetje olie en ′n halve el smen in de tajine goed warm laten worden en de uien hierin bakken. Het vlees toevoegen en de rest v.d. smen eroverheen smeren. Vervolgens het vlees op middelmatig vuur beetje schroeien aan alle kanten (bruin) en wat water toevoegen. Doe de kruiden (zout naar smaak want de smen is al zoutig; dus voorzichtig hiermee) en het mini bosje koriander erbij en roer het geheel om. Voeg water toe; het vlees moet hierbij onder komen te staan. Laat +/- 30 min met de deksel erop stoven. De courgettes schillen en in de lengte snijden. De zaadjes verwijderen en in kleine partjes snijden. Als het vlees bijna gaar is, het minibosje koriander uit de tajine halen en de stukjes courgette toevoegen. Nog even laten doorstoven tot de courgette gaar is. Tomatensaus: De tomaten schillen en van de zaadjes ontdoen. In stukjes snijden en samen met de kruiden, look en koriander aan de kook brengen in ′n andere pan (2 el olie). Lekker op een laag vuurtje laten pruttelen; dat komt de smaak ten goede. (Deze saus kan ruim van te voren worden gemaakt om de ingredienten de kans te geven goed met elkaar te vermengen). Wanneer de courgette gaar is de tomatensaus eroverheen gieten en serveren in de tajine.