4. Het fillodeeg ontdooien. In een pan 3 dl water met het bouillontablet aan de kook brengen en al roerende oplossen. De boter smelten. De ui pellen en raspen. De kruiden in een kopje fijnknippen. De kipfilet in stukjes snijden. In een pan de kipstukjes met de geraspte ui, knoflookpuree, kruiden, saffraan, 1 theelepel kaneelpoeder, gemberpoeder, zout, peper en de helft van de gesmolten boter door elkaar scheppen en de bouillon eraan toevoegen. Dit aan de kook brengen en de kip in ? 10 minuten zachtjes gaar sudderen. In een droge koekenpan de amandelen goudbruin roosteren. Laten afkoelen en in de keukenmachine fijnmalen. De poedersuiker en de rest van het kaneelpoeder erdoor mengen. De vorm bestrijken met gesmolten boter, 3 vellen fillodeeg erin leggen en elk vel bestrijken met boter. Hierop weer 3 vellen deeg leggen en bestrijken met boter. Over de bodem 1/3 deel van het amandelmengsel strooien. Met een schuimspaan de stukken kip uit het stoofvocht nemen, laten uitlekken en op een bord scheppen. Het stoofvocht op een hoog vuur in ? 5 minuten tot de helft inkoken. Het citroensap erdoor roeren. In een kom de eieren loskloppen en deze al kloppend aan het stoofvocht toevoegen. Blijf roeren tot de eieren stollen en er een soort roerei ontstaat. De helft van het eimengsel in de deegbodem scheppen, hierover de stukjes kip en de rest van het eimengsel verdelen. De overlappende velletjes over de vulling vouwen. De rest van de velletjes deeg erop leggen en bestrijken met boter. De rest van het amandelmengsel erover strooien en met een mes een ruitpatroon erin maken. In de oven de pastei ? 25 minuten bakken. Laten afkoelen tot lauwwarm, voorzichtig uit de vorm halen en op een schaal serveren.