Ontvel de tomaten, houd 3 tomaten achter en hak de rest grof. Verhit de braadpan en voeg de olie toe. Dep de kip droog met keukenpapier en bestrooi de kip met koenjit, gember, kaneel en komijn. Bak de kip om en om goudbruin in de hete olie. Pel en snipper de ui en de knoflook en bak deze mee. Doe de gehakte tomaten met vocht en al bij de kip. Breng aan de kook en laat de kip op een laag vuur gaar stoven ( /- 3/4 a 1 uur). Neem de kip uit de pan en laat de saus onafgedekt inkoken tot een dikke saus. Voeg de achtergehouden drie, ook grofgehakte tomaten toe, roer goed en breng de saus op smaak met de honing, z en p. Doe de kip terug in de saus en warm alles goed door. Bereid intussen de couscous volgens de verpakking en rooster de pijnboompitten.
Marokkaanse Kip In Tomatensaus is een recept van Smulweb.nl