De kip met zout, peper, ras el hanout, saffraan in de tajine. Wat olie (allebei) eroverheen gieten en het geheel mengen. Vervolgens de uien, rozijnen, olijven, stukjes citroen, pepers en koriander toevoegen (let wel; kip moet in het midden van de tajine i.v.m. gaartijd). Deksel erop en op het vuur plaatsen. Aan de kook brengen en op een laag vuurtje rustig laten stoven, na een half uur wat gekookt water toevoegen voor de jus. Eventueel de tajine op het vuur af en toe omdraaien. Indien nodig (bij kans op uitdroging) wat water toevoegen en het geheel voorzichtig verplaatsen zonder echt te roeren. Wanneer de kip bijna gaar is de pruimen met een beetje water en flink wat suiker in een pan aan de kook brengen. Even paar minuten laten koken. Vervolgens de pruimen uit het suikermengsel halen en in de tajine verspreiden over de stukken kip. Wat geroosterde sesamzaadjes eroverheen strooien.