Snijd het vlees in stukken van 4 a 5 cm.Zet de tajineschaal op een vlamverdeler op het vuur.Giet de olie over de bodem.Doe er het vlees,peper,gemberpoeder,zout,saffraan en koenjit bij en schroei de stukken vlees in 5 minuten rondom dicht.Pel de uien en snijd ze in repen,pel en snipper de knoflook en schep dat alles door het vlees.Dompel de tomaten tien tellen in kokend water, laat ze in koud water schrikken,pel het vel eraf en snijd ze in plakjes.Schep de stukjes tomaat met de koriander,de peterselie en wat zout door het vlees.Schenk 2 dl. heel heet water bij het vlees en laat het vocht aan de kook komen.Het vlees heeft minstens 1 uur,maar beter nog 1,5 uur, nodig om zacht en gaar te worden.Voeg 15 tot 20 minuten voor het eind de courgette en de erwten toe en schep daar wat lepels van het stoofvocht over.De koude erwten zorgen voor een temperatuurval,dus even het vuur hoog draaien tot het vocht weer borrelt.
Tajine Van Kalfvlees, Doperwten En Courgette is een recept van Smulweb.nl