Tajine Van Kalfvlees, Doperwten En Courgette

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd het vlees in stukken van 4 a 5 cm.Zet de tajineschaal op een vlamverdeler op het vuur.Giet de olie over de bodem.Doe er het vlees,peper,gemberpoeder,zout,saffraan en koenjit bij en schroei de stukken vlees in 5 minuten rondom dicht.Pel de uien en snijd ze in repen,pel en snipper de knoflook en schep dat alles door het vlees.Dompel de tomaten tien tellen in kokend water, laat ze in koud water schrikken,pel het vel eraf en snijd ze in plakjes.Schep de stukjes tomaat met de koriander,de peterselie en wat zout door het vlees.Schenk 2 dl. heel heet water bij het vlees en laat het vocht aan de kook komen.Het vlees heeft minstens 1 uur,maar beter nog 1,5 uur, nodig om zacht en gaar te worden.Voeg 15 tot 20 minuten voor het eind de courgette en de erwten toe en schep daar wat lepels van het stoofvocht over.De koude erwten zorgen voor een temperatuurval,dus even het vuur hoog draaien tot het vocht weer borrelt.

Tajine Van Kalfvlees, Doperwten En Courgette is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept