1 In een beslagkom de boter met de suiker en het zout tot een creme kloppen.
2 De erieren er een voor een door roeren.
3 De bloem met het bakpoeder erop zeven en met de melk tot een glad deeg kneden.
4 Een ruime hoeveelheid frituurvet verhitten op 180 C. Wanneer er langs de steel van een houten lepel direct luchtbelletjes naar boven borellen, is het vet heet genoeg.
5 Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht goed door kneden. Van het deeg balletjes vormen ter groottte van een pingpongbal. De balletjes wat platdrukken, zodat cirkels van /- 6 cm. ontstaan.
6 De cirkels aan weerszijden in het sesamzaad drukken en in porties in het hete vet goudbruin bakken.
7 De gebakken balletjes met een schuimspaan uit het vet scheppen en op keukenpapier laten uitlekken.
8 De balletjes warm serveren. Voor het serveren bestrooien met poedersuiker.
Gefrituurde Sesamballetjes is een recept van Smulweb.nl