3. Vermeng bloem met peper en cayanne en in platte schaal doen.
4. Het ei loskloppen met twee eetlepel water en in een ondiepe schaal gieten.
5. De kip uitlekken en door de de bloem halen, in het ei dopen en opnieuw door bloem halen.
6. Bak stukken kip nu goudbruin in olie.
7. Laat kip uitlekken, leg ze in een braadslee en braad stukken kip bij 180*C voor dertig tot veertig minuten. Tot gaar. VOOR BEREIDING VAN MAÏSBEIGNETS:
8. Meng eidooier en maïs door elkaar.
9. Voeg bloem met bakpoeder met peper en zout toe en meng goed door elkaar. 10. Klop de eiwit stijf en meng door maïsmengsel. 11. Verhit olie in een diepe frituur pan tot 180*C. 12. Verdeel het beslag in acht delen en frituur beignets drie tot vier minuten tot ze lichtbruin kleuren. 1
3. Laat ze op keukenpapier uitlekken. VOOR SAUS: 1
4. Smelt boter in steelpannetje en voeg bloem toe en maak een zandkorrelrige roux tot gaar. (zo 3 min) 1
5. Haal pannetje van vuur en klopt koud melk en kippenbouillon door roux tot glad en doen weer op vuur. 1
6. Maak op smaak met zout en peper en kook saus voor tien minuten tot gaar en tot er een gebonde saus is onstaan. 1
7. Haal van vuur en ik meng er dan altijd een beetje koffiemelk door om de bloem smaak weg te halen. 1
8. Vlak voor serveren de bananen pellen, in lengte doorsnijden en besprenkel met citroensap. 1
9. Rest van boter In koekepan smelten en daarin voor drie tot vier minuten de bananen en ontbijtspek mooi van kleur en knapperig bakken.