Zoek
VARKENSKARBONADE MET PIKANTE SAUS
4
Langer dan 1 uur -
Smulweb.nl
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 karbonades van zo 150 g per stuk (of varkenslappen)
3 teentjes knoflook uit de knijper
zout
peper
50 g boter
8 e pikante tomatenketchup of gewone tomatenketchup met een 1/2 t cayenne peper erdoor
1 vol t droge oregano
een kippenbouillonblokje voor 250 ml bouillon
verkruimeld
1 grote ui zeer fijn gesnipperd
mespunt kruidnagel
mespunt laurierbladpoeder
250 ml
Bereiding
1
Vrijf de karbonade in met zout, peper en fijn knoflook.
2
Bak vlees in boter tot mooi goudbruin van kleur in koekepan en plaats ze in een stoofpan.
3
Voeg ui bij bakvet en fruit tot glazig.
4
Voeg tomatenketchup, oregano, bouillonblokje, kruidnagelpoeder, laurierbladpoeder bij de ui en voeg er water bij en breng aan kook.
5
Schenk deze saus over karbonades en laat voor een uurtje zachtjes pruttelen tot zacht en gaar.
VARKENSKARBONADE MET PIKANTE SAUS is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Varkenskarbonade Met Honing
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Varkenskarbonade
30-60 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskarbonade Op De Kolen
20-30 min -
Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenskarbonade Met Honing En Mosterd
10-20 min -
Bijgerecht
Bekijk recept