Verhit olijfolie in een pan en voeg de ui toe. Roer even om en voeg dan de paprikapoeder, komijn, zwarte peper en kaneel toe. Mocht je verkouden zijn, zul je merken dat je neus in 1 keer opengaat! Roer dit zo′n 2 minuten op middelmatige warmte om. Voeg dan de knoflook en wat suiker toe. Schenk dan 2 dl water bij en zout en peper naar smaak. Laat dit afgedekt zo′n 20 minuten doorsudderen. Roer af en toe om. Los de safraan op in heet water en voeg dit, samen met de aubergine en paprika, toe. Voeg dan naar smaak het sap van de uitgeperste citroen (zo′n 2 eetlepels) en de uitgeperste sinaasappel (zo′n 4 eetlepels) toe en laat dit zo′n 8 minuten doorsudderen. Bereid intussen de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Breng de saus op smaak met suiker, citroensap, sinaasappelsap, zout en peper en voeg op het laatst fijngehakte basilicum toe.
Pittig Marrokaanse Aubergine Op Verse Pasta is een recept van Smulweb.nl