POOLSE ZUURKOOL

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ontbeen de koteletten, maar bewaar de botjes. (of vraag jou slager om het te doen)
  • 2 Verdeel elk kotelet in twee en bak ze met botjes aan in olie tot mooi van kleur.
  • 3 Voeg de ui met knoflook toe en laat glazig word en strooi er zout en peper op het vlees.
  • 4 Schenk 600 ml koken water in de pan en voeg gort eraan toe.
  • 5 Voeg het laurierblad, aardappels en appels toe.
  • 6 Strooi er nu na smaak zout en komijn of kummelzaadjes op.
  • 7 Laat de inhoud 20 minuten koken en let erop dat er genoeg kooknat aanwezig is.
  • 8 Stoof nu de zuurkool twintig minuten mee.
  • 9 Neem de laurierblad en beentjes uit de pan. 1
  • 0 Schep alles goed door en voeg aromat en peper en eventueel zout erbij na smaak.

POOLSE ZUURKOOL is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworst & cranberryzuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Snelle zuurkool met 4 soorten vlees
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Poolse stoofschotel (bigos)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Poolse cheesecake
Bekijk recept
Poolse Soep
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept