VOOR BOBOTIE 1. Meng gehakt goed met amandelen (hou 8 halve amandelen apart voor boven-op), de grof gemalen peper, gember, rode pepers, majoraan, grof gemalen koriander zaden, knoflook, ui, geraspt citroenschil en rozijnen. Meng heel goed.
2. Meng nu de tamarinde, wijn en kook room door gehakt. Voeg na smaak nog zout en peper toe.
3. Be boter een grote ovenschaal met zachte boter.
4. Verdeel komijn zaden over schaal.
5. Schep nu de inhoud van bobotie-mengsel in ovenschaal. Steek laurierbladeren parallel schuins in vlees-mengsel en verdeel amandel helften over bobotie met de bolle kanten naar boven.
6. Bak bobotie voor een uur bij 180*C of tot goed gaar. VOOR BOVENLAAG 1. Meng alle ingrediënten goed met elkaar, behalve nootmuskaat.
2. Twintig minuten voor bobotie gaar is, word deze mengsel over bobotie verdeeld en verder afgebak tot de bovenlaag een mooi goudgele kleur heeft en goed gaar is.
3. Haal uit oven en raspt wat nootmuskaat er overheen.