Geglaceerde Rode Bieten

4
Langer dan 1 uur -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Draai het loof van bieten af. ( niet snijden en zodoende bieten beschadig)
  • 2 Spoel het zand weg.
  • 3 Kook in een kookpan de rode bieten in ruim kokend water gaar met de punten naar boven in de pan.
  • 4 De kooktijd van de rode bieten is afhankelijk van het jaargetijde. ( zomers 15 tot 20 min. en winters 2 tot 3 uur)
  • 5 Controleer met een groenten mesje het gaartepunt in de kroon. (plattekant van biete)
  • 6 Pel bieten onder koud water met beide duimen vanaf de kroon afstropen en na de tijd word slechte plekjes eruit gesnijd.
  • 7 Snijd met koksmes de gare bieten in plakken van 3 mm.
  • 8 Smoor in een kookpan de gesnipperde ui glazig en voeg plakjes bieten toe.
  • 9 Breng bieten met zout, suiker en weinig gemalen kruidnagel op smaak; voeg op laast moment, vlak voor serveren azijn toe.

Geglaceerde Rode Bieten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmtorentje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Oesterzwamstrudel met noten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lichte mousse met chocolade en kastanjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Yvette van Boven's geglaceerde wortelgroenten
40 min Bijgerecht
Bekijk recept