Kedgeree (Pakistaanse Rijst Met Rode Linzen)

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Deze rijst is lekker bij een kerrieschotel. Voeg rijst en de linzen bij elkaar en was ze 4-5 keer. Giet ze af en laat ze in het lauwwarme water een uurtje weken. Pel en snipper de ui. Bak de ui in een pan met anti-aanbaklaag glazig. Voeg ondertussen de kruiden en specerijen toe en knijp de knoflook boven de pan fijn. Giet de rijst en de linzen af, maar bewaar het water. Bak rijst en linzen samen met de ui en de specerijen nog 2-3 minuten en voeg dan het water toe. Voeg het zout toe. Halveer de groene pepers, haal de zaadjes eruit en laat de pepers meekoken. Doe het deksel op de pan en kook het gerecht totdat rijst en linzen gaar zijn en al het water geabsorbeerd is. Haal voor het serveren de groene pepers eruit.

Kedgeree (Pakistaanse Rijst Met Rode Linzen) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsoep met linzen en chick’pieces
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kedgeree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kedgeree met makreel
Bekijk recept
Kedgeree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kedgeree
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept