Zoek
Vis Met Witte Saus En Groenten
2
Langer dan 1 uur -
Smulweb.nl
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
250g kabeljauwfilet - 15g geraspte kaas - zout - peper - margarine - paneermeel
GROENTEBOUILLON:
600 ml water
50 g bouquet(ui
wit van prei
peterseliestelen
wortel)
2 g zout
2 gestoten witte peperkorrels
laurierblad
tijm
KAASSAUS:
125 ml melk
125 ml visbouillon (waar vis in gaarde)
20 g geraspte kaas
20 g patentbloem
15 g margarine
100 g selderij in kleine blokjes
100 g wortel in blokjes
zout
peper
koffiemelk
AARDAPPELPUREE:
300 g aardappelen
50 ml melk
15 g margarine
zout
Bereiding
1
Maak een groentebouillon. (kan ook van bouillonblokje natuurlijk)
2
Maak een blanke roux voor de kaassaus. (kaassaus kan ook uit een pakje met gaar selderij en wortel blokjes toegevoegd, maar niet zo lekker als deze)
3
Kook de aardappelen en maak hiervan een niet te slappe puree.
4
Pocheer de kabeljauw in de groentebouillon.
5
Maak van de blanke roux en de melk en visbouillon een bechamelsaus.
6
Maak het met de geraspte kaas (bewaar wat voor bovenop), zout en peper af tot een kaassaus.
7
Voeg op het laast moment de koffiemelk toe en controleer de smaak.(niet te slap)
8
Vul een spuitzak, met een kartel-spuit nummer acht, met aardappelpuree.
9
Spuit de aardappelpuree tegen de rand van een vuurvaste schaal ( tot zo 3 cm. vanaf boven). 1
0
Giet een deel van de kaassaus op de bodem en leg de in grote stukken gevlokte gare kabeljauw op de saus. 1
1
Doe de rest van de kaassaus erover. 1
2
Strooi het paneermeel en de geraspte kaas over de saus en doe hierover wat stukjes margarine. 1
3
Werk het geheel met een sier rand van aardappelpuree af. (mag niet boven schaal uitkomen en geen punten hebben aan sier rand) 1
4
Gratineer de visschotel in hete oven van 220*C voor 20 min. (lichtbruin en warm) 1
5
Serveer ovenschaal op grote bord met papier randje.
Vis Met Witte Saus En Groenten is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Koolvis met Chinese groenten
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkoren rijst met vis
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentenschotel met vis
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vis met honingworteltjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept